Nowe połączenie między lotniskiem w Chanii a Rethymno

data_2016-04-18 19:05:02 2016-04-18 19:05:02

Już od dziś lokalny kreteński przewoźnik autobusowy KTEL uruchomił bezpośrednie połączenie autobusowe łączące lotnisko w Chanii oraz miasto Rethymno. Na jego trasie znajduje się również port morski w Souda. Wedle zapowiedzi umieszczonej na oficjalnej stronie KTEL częstotliwość kursowania autobusów ma być uzgadniana z władzami portu lotniczego i dostosowywana bezpośrednio do częstotliwości realizowanych lotów rejsowych.

KTEL

Takie połączenie to z pewnością bardzo duże udogodnienie dla indywidualnych turystów planujących wypoczynek w rejonie Rethymno lub też w rejonie południowej Krety. W chwili obecnej realizowanych będzie jedynie 7 kursów, jednak w szczycie sezonu z pewnością będzie można spodziewać się, że ich ilość będzie większa. Obecnie tabela odjazdów wygląda następująco:

Koszt przejazdu wynosi 8€.

http://www.e-ktel.com/en/2-uncategorised/70-pros-aerodromio

Osoby planujące samodzielny wypoczynek na Krecie w późniejszym, bardziej wakacyjnym terminie, zachęcamy do sprawdzania tabel odjazdów bezpośrednio przed wylotem. Warto pamiętać również, że jeśli godzina bezpośredniego połączenia do Rethymno nie będzie zbieżna z godziną przylotu to zawsze można skorzystać z jeżdżącego dosyć często autobusu, który kursuje na trasie Chania - lotnisko. Na dworcu autobusowym w Chanii dostępna jest duża liczba połączeń w obrębie środkowej i zachodniej Krety.

Piotrek,  data_2016-04-18 19:05:02 2016-04-18 19:05:02
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
zobacz pozostałe aktualności z tego miesiąca »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Ola Krzyska
2016-04-18 17:31:37

A na zdjęciu przystanek w Plakias :)

3
 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2016-04-18 17:52:25

Jak najbardziej :)

1
Ola Krzyska
2016-04-18 17:52:36

❤️

Dana Gołowacz
2016-04-18 18:02:37

po prawej stronie miejsce,gdzie mozna zajadac sie pyszniutkimi lodam :)

1
 Ola Krzyska
Ola Krzyska
2016-04-18 18:16:38

Oj tak tak. I ichniejszy rodzaj gofrów... Waflaki :)

1
 Dana Gołowacz
Dana Gołowacz
2016-04-18 18:17:49

o własnie tak ! :) a parę metrów dalej przecudowna Tawerna Gio-Ma,z przepyszną kuchnią z fantastycznym widokiem :) <3

Daniel Gorzelak
2016-04-18 18:08:55

A powieci mi czy ceny biletów autobusowych poszły w gore w tym sezonie ??

 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2016-04-18 19:23:04

Daniel nie wiemy, nie śledzimy tego aż tak dokładnie a na wyjazdy nie zabieramy swoich notatek. Damy Ci znać po powrocie do Polski.

Anna Szamruchiewicz-Pałka
2016-04-18 18:14:42

Dobra wiadomość!

1
Best photos of Crete
2016-04-19 19:57:17

!!!

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10153553669347551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera