Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

Dikte Cave open until the end of September

data_2024-09-08 19:08:51 2024-09-08 19:08:51

A few weeks ago, we wrote about the planned closure of the Dikte cave due to the need to carry out renovation work. According to the original assumptions, the cave was to be closed tomorrow, September 9, 2024. However, at the end of August, it was decided to postpone the date of closing the cave to tourists. Dikte will be open to visitors until September 30 this year.

Dikte Cave

The change in the date of the cave closure was requested by entrepreneurs operating in the tourism industry and the municipality of Oropedio Lassithi, because September is still very profitable. By postponing the date of the cave closure, entrepreneurs operating in this area will be able to continue working until the end of September, when the proper tourist season in this area ends.

The closure of Dikte Cave is necessary to carry out work related to the project to improve safety, accessibility and modernize infrastructure. The large scope of work to be carried out means that the cave is also to be closed to visitors for the whole of next year.

The budget for this project is 15,968,714 euros, and after its completion, the cave will be open to the elderly and disabled. Up until now, the Dikte cave has been visited by an average of 200,000 people per year. These are counter data from ticket sales, so they do not include small children and those who enter the cave free of charge.

Before the main phase of work can begin, it will be necessary to transport over 90 tons of materials, scaffolding and foundation anchors. These materials must be placed on pallets, the weight of which cannot exceed 700 kg, because they will be transported by helicopter. 15 days of the entire work schedule have been allocated for transporting the materials to the vicinity of the cave.

So if you are currently in Crete and you are planning to visit the mythical cave where, according to myths, Zeus was born, this is a good opportunity. Especially since the next guests will be able to enter here only in 2026.

Gosia,  data_2024-09-08 19:08:51 2024-09-08 19:08:51
Średnia: 0.5
Liczba ocen: 2
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
Kreta informacje 0.5 na 5 (0) liczba ocen 2
see other news from this month »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/912239924283606

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera