Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

Renovation and planned increase in ticket prices in the Dikte cave

data_2024-06-06 18:58:38 2024-06-06 18:58:38

Dikte Cave is one of the most important tourist attractions of the Lassithi region in Crete. Located on the southwestern edge of the Lassithi Plateau, it is visited by thousands of tourists every year. For some visitors, what is most interesting is the rich and varied stalactites of the cave, for others it is primarily a place associated with mythology. According to the beliefs of the ancient Greeks , the Dikte cave was considered the birthplace of Zeus. It is also worth emphasizing that the history of human presence in this place dates back over 6,000 years. The oldest traces of human presence in this place are dated by archaeologists to Neolithic times.

Dikte Cave

There have been rumors for several months since the cave was closing this summer for planned renovations. Today, confirmed information was given that the Dikte cave will be closed at the beginning of September, just after this year's holidays. What you need to pay attention to is the fact that the Dikte cave will remain closed until next year 2025.

The renovation works will be carried out as part of the large project "Improvement of accessibility and modernization of the infrastructure of Dikteo Andros". Among other things, the rocks inside the cave will be secured. Due to the delays that have already occurred in the implementation of this project, the work plan has been adjusted so that the extended availability during the summer months does not impact the overall schedule. For this reason, it is also important that work in the cave itself starts immediately after it is closed to tourist traffic.

Dikte Cave

The only unknown at the moment is the price of entry tickets to Dikte Cave. The Greek Ministry of Culture is preparing large increases for the Dikte cave , after which entry will cost €15. For now, however, it is not known whether they will come into force before the planned renovation.

Gosia,  data_2024-06-06 18:58:38 2024-06-06 18:58:38
Średnia: 0.5
Liczba ocen: 1
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
Kreta informacje 0.5 na 5 (0) liczba ocen 1
see other news from this month »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/851360443704888

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera