Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

Archaeological Museum of Heraklion on the Iter Vitis European Cultural Route

data_2024-02-14 21:36:35 2024-02-14 21:36:35

The Archaeological Museum of Heraklion has recently been included in the Iter Vitis Cultural Route. The famous Cretan museum is the second Greek institution to join this program. The Archaeological Museum of Thessaloniki was the first to join the Iter Vitis wine cultural route in July last year.

Heraklion Museum on the Cultural Route

Vine and wine culture have been an extremely important part of common European culture since ancient times. The Archaeological Museum of Heraklion boasts an extensive collection of artifacts from the Minoan civilization in this field. His treasures include objects related to the production and consumption of wine, such as grape presses, amphorae and wine goblets. The exhibits of the Heraklion museum are testimony to the fact that wine played an important role in Minoan society.

Including the museum on the wine cultural trail is also part of wine tourism, which is still growing in popularity around the world. And Iter Vitis promotes history, archeology and areas of wine cultivation and production.

25. The Iter Vitis Cultural Route currently covers over 100 places in almost 20 European countries. The route aims to promote wine tourism and highlight the cultural heritage of wine regions.

The European Iter Vitis Federation is a non-profit association founded in 2007 in Sicily. Its aim is to promote and preserve the heritage of European wine and viticulture. For this purpose, in 2009, the Council of Europe established the 25th European cultural route "Iter Vitis - Les Chemins de la Vigne".

Gosia,  data_2024-02-14 21:36:35 2024-02-14 21:36:35
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
see other news from this month »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

2024-02-14 21:06:59

Warto i trzeba tam być !!!

3
 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2024-02-14 21:23:00

Wojtek Arciszewski Obowiązkowy punkt na Krecie.

3
2024-02-14 21:53:06

Wojtek Arciszewski nie ma innej opcji....

1
2024-02-15 13:39:03

Ruine à aller visiter absolument ❤️❤️❤️❤️

1

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/782254993948767

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera