Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

Filo Pastry Master from Rethymno

data_2020-11-18 19:38:07 2020-11-18 19:38:07

Filo pastry in Greek cuisine is used in the preparation of various types of baked goods, both sweet, such as baklava or salty, such as spanakopita. 86-year-old Giorgos Hatziparaskos is one of the few masters of phyllo dough in Greece who has his studio in Rethymno . She has been making her dough by hand in the same way for decades. In the video you will see how the master patiently creates a classic filo and hard-to-confuse dough used for baking Kadaifi. It is such characteristic thin "hair".

We had the opportunity to meet Giorgos and his wife when many years ago, quite by accident, while wandering through Rethymno, we came across his workshop . We watched live as the master first makes a characteristic balloon of dough and then patiently stretches the filo to the size of the table. The baklava that we were treated to there was probably the best we had in Crete. If you will be in Rethymno in the future, it is worth finding his workshop to see for yourself what art is to make such a cake. And now we invite you to watch the above movie.

Gosia,  data_2020-11-18 19:38:07 2020-11-18 19:38:07
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
see other news from this month »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Regina Sidor
2020-11-18 19:00:33

Amazing !!!

1
Darek Pepłoński
2020-11-18 19:13:12

Wspaniałe, a wiecie czyja muzyka jest na końcu filmu;)?

 Aldona Pandowska
Aldona Pandowska
2020-11-18 19:43:01

Darek Pepłoński Theodorakis?

 Darek Pepłoński
Darek Pepłoński
2020-11-18 20:33:35

Aldona Pandowska pasował by;)

 Aldona Pandowska
Aldona Pandowska
2020-11-18 20:36:04

Darek Pepłoński Ale to on?Strzeliłam w ciemno.

 Darek Pepłoński
Darek Pepłoński
2020-11-18 20:37:06

Aldona Pandowska szukałem ale nie znalazłem, ale fakt pasował by;)

1
Karolina Kamadulska
2020-11-18 19:21:16

1
Aldona Pandowska
2020-11-18 19:43:27

Super.

1
Basia Gajda Matczak
2020-11-18 19:55:51

miałam przyjemność poznać i zjeść specjały

2
Andrzej Lewandowski
2020-11-18 20:39:53

Bylismy tam, mistrz

Eve Lina
2020-11-18 21:12:26

Wow też byłam

Asia Wieland
2020-11-18 22:27:11

mialam przyjemnosc ogladac tego pana i jego syna jak przygotowują ciasto :)

Joanna Asia Joasia
2020-11-19 14:48:56

Sławek Sławek

1

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10157559660482551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

 Urocze miejsce
gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera