Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

They forgot about Samaria

data_2020-06-15 20:30:18 2020-06-15 20:30:18

Yesterday, the Cretan portal flashnews.gr raised an important problem regarding the Samaria Gorge. Due to the virus, various health procedures have been developed for all public places in Greece. These include, among others, guidelines on the number of people who may be in a given space; maintaining safe distances, i.e. the so-called social distance; establishment of disinfection points, etc. Such rules have been developed and implemented for all public places such as shops, means of transport, restaurants, services, shops, museums and excavations, beaches, playgrounds, etc. However, it seems that all this has been forgotten about the set of procedures for Samaria. This seems unbelievable, but it is still true.

Samaria

This is even more strange, because without an approved protocol it is not possible to open the gorge to visitors. In addition, if you make a trip to the gorge, you must also consider a return ferry trip from Agia Roumeli to Chora Sfakion or Paleochora. Despite the fact that there are no foreign guests in Crete yet, tourists from Greece are already interested in entering the gorge. The portal pointed out that when in two weeks, planes start arriving at all domestic airports, the problem of the lack of such protocols will become serious. Samaria is one of the most visited places in Crete.

Luckily, MP Dora Bakoyannis responded to this article today and sent it to the Ministry of Health and other authorities for immediate action. As a result, such regulations were developed in the afternoon, and their approval at various levels of the official ladder still remains. Finally, they will be moved to the Chania forest district so that park employees can implement them as soon as possible and open the gorge. If we know more details about what the passage through Samaria will look like in the new "normality", we will share this knowledge with you :)

Gosia,  data_2020-06-15 20:30:18 2020-06-15 20:30:18
Średnia: 3
Liczba ocen: 2
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
Kreta informacje 3 na 5 (0) liczba ocen 2
see other news from this month »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Michel Gradon
2020-06-15 21:24:39

Więcej procedur, regulacji i całego tego cyrku to odstrasza jeszcze więcej ludzi od podróżowania

3

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10157207080352551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera