Serwis wymaga plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej.
The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.
The Venetian port of Chania is one of the best known tourist destinations in Crete. Picturesque houses, Faros lighthouse, characteristic benches and a huge number of taverns located along the waterfront are associated with the port. During the season, the Venetian Port attracts crowds from the morning until late at night. It is not surprising, therefore, that as part of a charity campaign, the Cretans decided to bring order to this city's showcase.
Last Saturday from the early morning hours (i.e. 10 am) as part of the action "We protect what we love" began cleaning the port bottom. This project was organized by the Municipal Port Fund in Chania. About 100 volunteers and over 40 divers took part in the cleaning. According to the initiators of this action, this city symbol should be one of the cleanest places. Unfortunately, he was far from perfect lately. In the photo report below you can see what "treasures" were extracted from the sea bottom.
You can view an extensive photo report of this event on the site zarpanews.gr
gość PiotrWie Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
gość PiotrWie My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
gość zecia Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
Komentarze
komentarz z
komentarz z
Warto się tam pojawić wieczorem.. Polecamy
komentarz z
komentarz z
Nawet bankomat znalezli.
Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz
lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10157168876167551