Serwis wymaga plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej.
The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.
From May 18 there will be another step in removing restrictions in Greece. In addition to the restart of various services and stores, more than two hundred different archaeological sites will be available. So if you would like to visit, for example, Knossos , Fajstos or Eleftherna in Crete, it will be possible again tomorrow.
The opening of excavations is the first step to fully launching the cultural infrastructure after the coronavirus crisis. The stands will operate immediately during "summer" extended opening hours, ie between 8 and 20 o'clock. All necessary safety measures will also be introduced, i.e. observance of 1.5 meters, limiting the number of visitors, separating the entrance and exit, marking safe tourist routes and putting plexiglass curtains where necessary and possible. It is also recommended to wear masks and use disinfectants.
The existing stores will also be launched at the excavations, of course, all sanitary rules will also apply.
gość PiotrWie Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
gość PiotrWie My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
gość zecia Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
Komentarze
komentarz z
tout simplement ...superbe !!
komentarz z
Jako fan takich klimatów bardzo się cieszę
komentarz z
komentarz z
Last holidays
komentarz z
Ostatnie wakacje
Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz
lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10157129067682551