Serwis wymaga plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej.
The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.
Tomorrow, on Monday, September 2, the next edition of the Sardine Festival will begin on the coast of Nea Chora in Chania. All people participating in this event will have the opportunity to try a variety of local dishes, which include these very popular fish in Crete. The whole atmosphere of this extraordinary feast will be complemented by a musical setting prepared by Nikos Gonianakis and his band.
In addition to culinary and music attractions, the program of this event could also include traditional Greek dances. Bands such as Stavraetoi, as well as dancers associated in folk clubs and associations will perform at the festival. The beginning of the festival on the beach of Nea Chora is expected at 8pm. The organizers of this event are the region and municipality of Chania, as well as various types of local organizations and associations, including such as: Association of Shop and Hotel Owners in Chania, Nea Choral Society Chora, as well as the local parish of Agia Ekaterini.
gość PiotrWie Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
gość PiotrWie My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
gość zecia Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
Komentarze
komentarz z
Bardzo lubie.
komentarz z
Bardzo bardzo lubię
komentarz z
Mi nie smakowały :)
komentarz z
Na zdjęciu gavros nie sardynki, ale tez pycha!
Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz
lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10156439618367551