Serwis wymaga plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej.
The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.
No entry to the Samaria Gorge, Agia Irini and Imbros
2019-07-29 19:00:17
UPDATE! Due to the change of the fire risk forecasts, it will be possible to enter the hiking trails today.
In recent days, Crete is again under the influence of masses of hot dry air. Unfortunately, this situation results in an increased fire risk. A particularly dangerous situation is forecasted for the western part of the island, where the fourth level of danger is expected for today and tomorrow. We have recently informed you that, as in previous years, Crete has introduced legislation that will close access to certain forest areas in the event of such a high risk of fire.
In the case of western Crete, these sanctions have affected the hiking trails led by such ravines as: Samaria , Agia Irini and Imbros . You can find more information about these provisions directly in the news devoted to this message . If in the following days you plan to make walking trips in one of the above places, we recommend that you check the current fire risk map , which is available directly on our website and at: https://www.civilprotection.gr/
gość PiotrWie Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
gość PiotrWie My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
gość zecia Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
Komentarze
Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz
lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10156367858967551