Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.
Booking.com

Local products from Kandanos

data_2019-07-10 20:32:55 2019-07-10 20:32:55

Among the questions that appear on our website or which you direct directly to us, there are often those regarding the recommendations of places where you can buy interesting local products. Therefore, today we would like to share with you one of our this year's discoveries and to mention to you Nikos of Kandanos. Every day, in the central square of this town, he places a small stall where he sells various kinds of home-made products.

Nikos' stand in Kandanos

Everything you can try and buy with him is created with passion by his wife and their close family. You will have a wide range of products to choose from such as various types of jams, preserves or honey. Apart from sweets, of course, olive oil, olives in salt and even hand-made pasta could not be missing. Trying these products is easy to sense that all are created in the so-called home way with a pinch of a personal sense of taste.

Nikos' stand, of course, could not miss the ubiquitous and extremely popular rakomelo in Crete. Similarly to other types of spirits, this one produced by the Nikos family is created taking into account its own unique sense of taste. Its base is of course based on honey and cinnamon notes. What distinguishes this rakomelo from others is the fruity taste that can be felt in it. According to Nikos, this is due to the fact that at the stage of the distillation process, various types of fruit are added to the mash, such as apples or oranges.

Nikos' stand in Kandanos

We recommend you to try this rakomelo and other products on the Nikos stand. We accidentally met with him not only a shopping basket but also richer about some interesting stories told by the owner of this stall.

Finally, we would like to encourage you to walk around the village of Kandanos. It is not only a place that, due to the history of the Second World War, has a strong significance for the local community, but it is also a place full of charming corners and picturesque churches. On our site, there will surely be a description of this place in the future.

We can also recommend seeing one of the oldest olive trees in Crete, which grows in a very old grove located less than two kilometers from Kandanos. Below you can see a photo of this giant olive.
A centuries-old olive in Kandanos

Gosia i Piotrek,  data_2019-07-10 20:32:55 2019-07-10 20:32:55
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
see other news from this month »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Pawel Budzynski
2019-07-10 22:34:34

Ja polecam też SAGE wildherbscrete, 100% naturalne, ręcznie robione kosmetyki z górskich ziół.

Na codzień można kupić je koło Elafonissi, a powstają w okolicach Kandanos

2
Barbara Binkowska
2019-07-11 01:47:15

co za pysznosci sa w słoikach?

 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2019-07-11 05:42:23

Barbara Binkowska Różnego rodzaju marmolady i dżemy z pomarańczy, mandarynek i innych owoców, miody, sosy domowej roboty.

 Barbara Binkowska
Barbara Binkowska
2019-07-11 05:58:43

CRETE - Kreta A gdzie mozna zobaczyc przepisy

 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2019-07-11 08:02:21

Barbara Binkowska To domowe receptury żony Nikosa. Nie publikuje ich nigdzie.

Marta Wolny-Lis
2019-07-14 12:03:09

Zawsze wracam z bagażem o kilka kilogramów cięższym niż ten, z którym wylatuje z Polski. Oliwa, miód tymiankowy, piniowy, pomarańczowy, chałwa....

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10156327007442551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera