Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

Waterfall of Milonas

data_2019-05-06 18:50:36 2019-05-06 18:50:36

During our last year's stay in Crete, we had a planned trip to the waterfall Milonas (Μυλωνά). Unfortunately, the exceptionally dry last year's spring caused that the place quickly dried up during the summer. At the time when we were there, there was only a big muddy mud left just below the rock wall. With more pleasure we watched the film by Giannis Psaroudakis, where you can see how this place looks like during this year's extremely wet spring. The abundantly flowing water looks very picturesque and gives the Milonas waterfall a very special look.

If you are currently in the area of south-eastern Crete, we encourage you to walk along the trail leading to the waterfall of Milonas. It is relatively easy, and its transition should not pose any difficulties even for less experienced walkers.

Below you can see our picture of the Milonas waterfall without water.

Waterfall of Milonas

Gosia i Piotrek,  data_2019-05-06 18:50:36 2019-05-06 18:50:36
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
see other news from this month »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Iggy Hop
2019-05-06 17:12:48

Tadeusz Staniul zobacz

Jola Ostraszewska
2019-05-06 19:56:06

Jutro sprawdzę !!!

 gość}
gość PiotrWie
2019-05-07 11:30:24

Też go wyraźnie zafascynowała kaskada po lewej od wodospadu. Ciekawe czy wyszedł na górę by zobaczyć skąd się zaczyna.

Piotrek | www.crete.pl
Piotrek | www.crete.pl
2019-05-07 16:42:12

No właśnie niestety na filmie nie widać nic więcej poza głównym wodospadem. Osobiście bardzo żałuje, że nasz wakacyjny wypad zakończył się podziwianiem suchego Milonas. No nic może kiedyś "poprawimy" z Gosią ten wypad.

 gość}
gość PiotrWie
2019-05-07 18:59:59

Piotrze, to co widać od 25 do 60 sekundy to nie jest główny wodospad Milonas - to jest boczny kaskadowy wodospad. Szczególnie widać po 50 sekundzie. Jak skopiuje zdjęcia z aparatu to przyślę Ci zdjęcie z oboma - na przysłanym z Krety zdjęciu z telefonu tak dobrze tego nie widać.

Piotrek | www.crete.pl
Piotrek | www.crete.pl
2019-05-08 19:20:57

Tak, tak - Piotr - domyśliłem się, że te widoczne na filmie to są dokładnie te same, które przesłałeś mi na zdjęciu.

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10156188743597551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera