Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.
Booking.com

Even more than a meter of snow in the mountains of Crete

data_2019-01-21 18:53:18 2019-01-21 18:53:18

At the end of September 2017, two meteorological stations were installed in the mountains of Crete, one of whose tasks is to study the thickness of the snow cover. One of them was installed at an altitude of 1,400 m above sea level near the Nida Plateau. The second station is located in the White Mountains near the Kallergi hostel, which is located at an altitude of 1650 m. Currently, thanks to these stations it is possible to precisely determine the thickness of the snow cover in the mountains of Crete.

Snow in Crete

According to information provided by the Greek weather services, on Saturday in the White Mountains a snow cover of almost 1 meter was registered, while in the Nida region the amount of snow is estimated at around 70 cm. Meteorologists stress that these values are certainly greater for the mountainous regions above the measurement stations.

Map of snow in Crete

In the graphic below you can also see in which regions of Crete the snow cover is visible. This map has been developed on the basis of satellite images, which, however, do not take into account the amount of snow.

Finally, it is worth mentioning that both places are the two southernmost European measuring stations in which the thickness of the snow cover is examined.

Piotrek,  data_2019-01-21 18:53:18 2019-01-21 18:53:18
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
see other news from this month »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

 gość}
gość PiotrWie
2019-01-22 09:34:19

No to nieźle - zobaczymy co będzie do wiosny. Pamiętasz zaspę przy drodze do obserwatorium astronomicznego sprzed dwóch lat?

Piotrek | www.crete.pl
Piotrek | www.crete.pl
2019-01-22 10:14:53

Skinakas

Tak, tak oczywiście, że pamiętam. Jest szansa, że w tym roku będzie podobna ilość śniegu. Oczywiście nie ma pewności co do pogody, ale na razie zgodnie z Twoim cyklem zapowiada się na śnieżną zimę. A zaspa o której pisałeś była widoczna na filmie w tym newsie:
http://www.crete.pl/news_1345_Pozostalosci_zimy_na_Skinakas.html

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10155969824192551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera