Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

Panselinos celebrations - excavations in the moonlight

data_2018-08-22 19:28:48 2018-08-22 19:28:48

This Sunday, the largest full moon in the year will take place throughout Greece. The event, known as Πανσέληνος 2018 (Panselinos 2018), has been for several years connected with the opening of many archaeological sites to visitors late into the night. Thanks to that, they can see well-known excavations in the light of the August full moon. So this is a really special opportunity to take advantage of if you are currently in Crete or Greece.

Moon

The celebration of the largest full moon, or Πανσέληνος 2018 (Panselinos 2018) has been organized since August 2002 by the Greek Ministry of Culture and Sport. This year's event will take place on August 26, and therefore 132 archaeological sites in all of Greece will be open until midnight. In addition, as many as 95 accompanying events will be organized in these places from 24 to 27 August. There will be all kinds of music concerts, poetry readings, sky observations, theatrical performances, dance performances, etc.

In Crete, the following celebrations will take place: the Archaeological Museum in Heraklion , archaeological sites at the Apothecary , Rokka, Malia , Phaistos , Tylissos , Armeni and Etia.

At the following link you will find a list of all events organized for this occasion in Greece. As announced by the organizers, the admission is free.

https://www.culturenow.gr/wp-content/uploads/2018/08/PINAKAS-PANSELINOU-2018.xlsx

The Panselinos celebrations are becoming more and more popular every year. Last year, the event attracted over 75,000 visitors. This year, Panselinos celebrated the European Year of Cultural Heritage 2018.

Gosia,  data_2018-08-22 19:28:48 2018-08-22 19:28:48
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
see other news from this month »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Anna Slawinska
2018-08-22 20:01:51

Teresa Sławińska Adam Sławiński Wiktoria Hawranek Helena Hawranek Michal Osucha Jadwiga Blacha

Helena Hawranek
2018-08-22 20:07:52

 Teresa Sławińska
Teresa Sławińska
2018-08-22 22:39:14

Michal Osucha
2018-08-22 23:46:17

Jolanta Osucha Ewa Pająk

1

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10155630973437551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera