Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

Cauliflower Salat

Cauliflower Salat

Components

  • 1 medium-sized cauliflower
  • 1-2 peeled onions
  • 1 lemon
  • good olive oil
  • salt
  • finely chopped parsley

Cauliflower is not the most grateful vegetable to cook. Does not smell good when cooking and has a rather specific taste. In our latitude, it is also served without unnecessary finesse.

Recently, we had the opportunity to eat this vegetable in the form of a salad prepared in a Cretan way. By adding the onions while cooking, its taste changed to a slightly more mild. Cauliflower served in this way is a good snack or addition to the main course.

1. Divide the cauliflower into small florets, thoroughly wash and pour cold water in a pot. For cooking, add two peeled onions and cook until the cauliflower will be soft.

2. Then cast water, throw the onion and put the cauliflower into a larger bowl. Pour a good amount of good olive oil, sprinkle strongly with lemon juice and salt.

3. Finally sprinkle finely chopped parsley and serve.

Καλή όρεξη!

Cauliflower Salat

Data publikacji:
Data modyfikacji:
Średnia: 4.5
Liczba ocen: 1
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
Kreta informacje 4.5 na 5 (0) liczba ocen 1
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10152892964557551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Inne strony tej kategorii

Salad with grilled haloumi and zucchini

Salad with grilled haloumi and zucchini

Halloumi cheese is one of our favorite Greek products. When grilled, it is an excellent snack and addition to other mezes. Recently, while studying our new acquisition, Vefa Alexiadou's lucky book on Greek cuisine, we found a new way to serve halloumi cheese.

Patatosalata - a Greek potato salad

Patatosalata - a Greek potato salad

Potato salad is fast to prepare, you can eat it either hot, at room temperature or straight from the fridge. The set of products needed for preparation is simply typical - we can find similar in a bean salad with a black eyelet.

Horiatiki salata - Greek salad

Horiatiki salata - Greek salad

This traditional salad is the basis in any Greek tavern. On the menu you will find it under the popular name of Greek Salad or Horiatiki. It is simple to make and very tasty. The only condition for its successful preparation is very fresh and ripe vegetables.

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
 mój plan na to lato to powrót do Plakias
 Nagranie wideo na miejscu zdarzenia https://foggingnews.me/Bavgywyhabb
 Nas też to czeka, a na Kretę to trzeba będzie pewnie jeździć z wodą własną.

Ciekawe miejsca na Krecie

CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera