Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.
Booking.com

Cheese balls - Tirokroketes

Tirokroketes - Greek cheese balls

Components

  • 100g feta cheese
  • 130g gouda cheese
  • 100g Cheddar, Regato or Graviery cheese
  • 1 egg
  • 40g of flour
  • about 4 tablespoons of milk
  • freshly ground pepper
  • a bit of flour for breading
  • frying oil

Τυροκροκέτες

Greek cheese balls fried in deep oil, probably some of you know from vacation journeys. The Greeks serve them with lemon, which emphasizes the taste of melted cheeses. The rich composition of the taste is thanks to the three cheeses from which they are made. Slightly spicy salty feta, sweet and soft Gouda and mature cheddar complement each other, but their flavor can be enriched by adding herbs, such as mint. This tasty snack is unfortunately a good calorie bomb, so if someone counts calories, Tirokroketes will not be a good choice.

1. The preparation of cheese balls begins with grating cheese on a grater and mixing their bowl together with egg, flour, milk and pepper. If necessary, you can add a little milk more. It is important that all components are combined with each other and that a compact ball can be formed from them. From the above amount should come out about 16-18 balls.

2. Put the prepared mass into the fridge for about 45-60 minutes.

3. From the pre-prepared mass, form balls with a diameter of approximately 3-4 cm.

4. Each of them we roll in flour and shake off its excess.

5. Fry them in deep oil preferably in a saucepan. The oil must be very hot. Frying takes very long, just enough to make the cheese balls take on a golden color.

6. Put fried truffles on paper towels to drain them from excess oil.

Serve warm together with a quarter of lemon.


Tirokroketes - Greek cheese balls

Data publikacji:
Data modyfikacji:
Średnia: 3.94
Liczba ocen: 9
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
Kreta informacje 3.94 na 5 (0) liczba ocen 9
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

2015-06-08 20:22:54

Uwielbiam, tak jak saganaki pabierowane !!

1
 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2015-06-08 20:26:40

Ser saganaki też bardzo dobry :)

1
2015-06-08 21:09:25

Przesmaczne!!!

1
2016-02-19 18:10:38

Smakotki byłam w Grecji i jadlam

1
2016-02-19 18:28:36

Pychota

1

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10152967595707551,10153414446307551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Inne strony tej kategorii

Grilled peppers with feta cheese

Grilled peppers with feta cheese

Grilled vegetables are often hosted on Greek tables as an addition to larger dishes or as an independent starter. In one of the taverns last year, we enjoyed a grilled pepper stuffed with feta cheese. Delicious and very fast to prepare. It tastes brilliantly combined with ordinary fried potatoes sprinkled with herbs.

Young bean paste

Young bean paste

Insane taste, cheerful green, eye-catching young bean paste is one of the simple and quick to prepare meze

Fava - husked pea paste

Fava - husked pea paste

Fava is a popular appetizer in Greece somewhat similar to hummus, but unlike it, it is made from yellow-skinned peas. Fava is easy to prepare and can be served both hot and cold, for example with pita bread.

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

 Urocze miejsce
gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
 mój plan na to lato to powrót do Plakias
 Nagranie wideo na miejscu zdarzenia https://foggingnews.me/Bavgywyhabb

Ciekawe miejsca na Krecie

CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera