Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

Eggplant with feta cheese

Eggplant with feta cheese

Components

  • 1 spore eggplant
  • 200 g fete
  • can of tomatoes or 5-6 fresh
  • 1 clove of garlic
  • oil
  • salt pepper
  • a pinch of dried oregano
  • bunch of parsley

Eggplants are a popular ingredient of Greek dishes and can be found in flagship dishes such as moussaka or briam. The main role of aubergines also play in papoutsakia, imam bayildi and melitzanosalata. For these tasty dishes you need to add another Greek way to prepare this vegetable, or eggplant with feta.

1. Eggplants should be cut along, sprinkle with salt and leave for half an hour. After this time, when the vegetables are allowed to juice, rinse them under running water and dry them well with paper towels.

2. Warm the oil in a frying pan and put the aubergine halves. We fry each of them from both sides until the skin turns slightly brown.

3. While the eggplant is fried, prepare a sauce on a separate pan. We put the garlic pressed through the press on hot oil and fry it for no more than a minute. Then add either canned tomatoes or fresh grated vegetables. Season the whole with salt, pepper and oregano and fry until some of the water evaporates, and the sauce itself will become quite thick.

4. Just before the end of frying, add chopped parsley and some crumbled feta to the tomatoes and mix the ingredients.

5. Put fried aubergines into a small ovenproof dish sprinkled with olive oil, arranging them with a cross-section up. The size of the dish should be chosen so that the aubergines do not tip over.

6. Put the sauce on each half of aubergine and finally sprinkle with the rest of the crumbled feta.

7. Put the dish in the oven preheated to 170 degrees and bake until the eggplant is soft. It usually takes about 30-40 minutes.

We serve the dish hot.

Καλή όρεξη!

Eggplant with feta cheese

Data publikacji:
Data modyfikacji:
Średnia: 3.96
Liczba ocen: 12
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
Kreta informacje 3.96 na 5 (0) liczba ocen 12
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

2017-10-27 19:53:09

Uwielbiam

1
2017-10-27 21:54:30

2017-10-28 05:44:52

2017-10-30 21:45:16

są też na Krecie miejsca gdzie karmią tak...

2019-11-25 20:18:16

Jak nazywa sie to danie po grecku?

 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2019-11-25 21:01:20

Μελιτζάνες στο φούρνο με φέτα albo po prostu Μελιτζάνα με φέτα.

2019-11-25 22:56:40

Dziękuje

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10154928666107551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Inne strony tej kategorii

Classic Briam

Classic Briam

Briam is one of the most popular vegetable dishes in Greece. It is a classic casserole in which potatoes, eggplant, zucchini and onions seasoned with herbs and olive oil permeate each other with their flavors and aromas.

Laden

Laden

Ladenia is a traditional olive cake popular on the island of Kimolos and neighboring Milos, although we happened to eat it in Crete. It looks like an Italian pizza, but ladenia is a bread cake with oil, onions and tomatoes. There is no cheese, and the cake should not be thin.

Okra baked in olive oil

Okra baked in olive oil

Recently, we managed to buy an okra, which in Crete is a very popular and cheap vegetable. In Poland, in a fresh form, we met her for the first time and unfortunately her price was much higher than the one we pay in Greece. Ok, this time we cooked in the oven with a large amount of olive oil and tomato sauce. We put a recipe in case someone from you also bought an okra and did not know what to do with it ;-)

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
 mój plan na to lato to powrót do Plakias
 Nagranie wideo na miejscu zdarzenia https://foggingnews.me/Bavgywyhabb
 Nas też to czeka, a na Kretę to trzeba będzie pewnie jeździć z wodą własną.

Ciekawe miejsca na Krecie

CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera