Kreta Reiseführer

Die beste polnische Website, die der griechischen Insel Kreta und zu einem kleinen Teil des kontinentalen Griechenlands gewidmet ist. Sie finden nützliche Informationen zum Besuch von Kreta , die über das Angebot optionaler Touren hinausgehen. Auf der Website finden Sie auch Beschreibungen der interessantesten Orte, die wir besuchten, als wir diese größte griechische Insel besuchten. Der Inhalt ergänzt die aktuellen Nachrichten, Fotos und Rezepte der griechischen Küche.

Heißes Rakomelo - das Beste für Frost

data_2021-01-18 19:00:30 2021-01-18 19:00:30

Was brauchen Sie an so kalten Wintertagen wie beim letzten Mal? Kretisches Rakomelo heiß! Selbst eine kleine Portion dieses heißen Alkohols wärmt selbst die kälteste Person.

Sie benötigen: 100 ml Flusskrebse, ca. 35 g Honig (vorzugsweise kretisch), 1-2 Zimtstangen und 3-4 Nelken. Krebse mit Zimt und Nelken sollten in einem Topf erhitzt, mit Honig versetzt und ca. 5 Minuten bei schwacher Hitze stehen gelassen werden. Während dieser Zeit sollte das Getränk mit einem Löffel gerührt werden. Vor dem Servieren können Sie Zimt und Nelken entfernen, damit sie den Geschmack nicht beeinträchtigen. Trinken, solange es heiß ist!

Möglicherweise haben Sie das Rakomelo während Ihrer Urlaubsreisen getroffen. Wenn Sie jedoch die Gelegenheit hatten, sie zu probieren, war es wahrscheinlich kalt. Hot Rakomelo ist eine typische Winterversion.

Gosia,  data_2021-01-18 19:00:30 2021-01-18 19:00:30
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
Weitere Nachrichten von diesem Monat »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

CRETE - Kreta
2021-01-18 18:09:35

Film znajdziecie na naszej stronie:
https://www.crete.pl/news_2351_Gorace_rakomelo_-_najlepsze_na_mroz.html

Hanna Marciniak
2021-01-18 19:05:02

Rakomelo to jest to ale rzeczywiście znam tylko na zimno

1

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10157683342967551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera