Kreta Reiseführer

Die beste polnische Website, die der griechischen Insel Kreta und zu einem kleinen Teil des kontinentalen Griechenlands gewidmet ist. Sie finden nützliche Informationen zum Besuch von Kreta , die über das Angebot optionaler Touren hinausgehen. Auf der Website finden Sie auch Beschreibungen der interessantesten Orte, die wir besuchten, als wir diese größte griechische Insel besuchten. Der Inhalt ergänzt die aktuellen Nachrichten, Fotos und Rezepte der griechischen Küche.

Ein Film aus den Asterousia Bergen

data_2019-03-08 18:55:45 2019-03-08 18:55:45

Das Asterousia-Gebirge im Süden Kretas ist eine der weniger touristischen Regionen der Insel. Gewundene Straßen, die Geduld erfordern, sind nur diejenigen, die sich hier wagen, für die der wichtigste Aspekt der Freizeit darin besteht, Ruhe zu finden. Im Film unten können Sie jedoch sehen, dass der Besuch dieser Region Kretas auch eine Gelegenheit ist, die äußerst malerischen Landschaften zu bewundern. Da es dort ist, ist es unmöglich, die Schwere und den unterschiedlichen Charakter der Asterousia-Berge in Richtung der nahegelegenen Messara-Ebene nicht zu bemerken.

Gosia i Piotrek,  data_2019-03-08 18:55:45 2019-03-08 18:55:45
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
Weitere Nachrichten von diesem Monat »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Basia Skye
2019-03-08 19:08:59

Uwielbiam..200% Krety na Krecie

4
Anna Mysl-Badera
2019-03-08 19:35:01

moje ulubione miejsce na południu właśnie :)

6
 Dominika Tomczyk
Dominika Tomczyk
2019-03-09 14:39:02

Anna Myślińska-Badera jaka to miejscowość ?

 gość}
gość PiotrWie
2019-03-08 21:58:30

Asrerousia jest chyba najmniej uczęszczanym przez turystów rejonem Krety - nie mówię oczywiście o Matali czy Agiofarango. Jest surowa ale warta zwiedzenia. Pierwszy raz mieliśmy bazę w Lentas - przez 10 dni zwiedziliśmy zachodnią część - byliśmy w Martsalo, Agiofarago, Trachouals i na Kofinasie, za drugim razem mieszkaliśmy w Tsotsouras - obeszliśmy wschodnią część, Agios Nikitas, przeszliśmy z Paranimfi do Moni Koudouma i z powrotem ( w Moni Koudouma można bez problemu przenocować 1 - 2 noce w pokojach dla pielgrzymów) . Za trzecim razem przyjechaliśmy do Tris Ekklisies i poszliśmy na zachód - ścieżkami i polnymi drogami aż do Matali. Pozostał nam odcinek z Tsotsouras do Tris Ekklisies przez Ethnię, pewnie kiedyś.

 

 gość}
gość PiotrWie
2019-03-09 09:33:51

No i najważniejsze - całkowity brak hoteli, wyłącznie małe pensjonaty.

 gość}
gość PiotrWie
2019-03-10 22:01:50

Patrząc na zdjęcie z komentarza A M-B sądzę że w tle widać wzgórza nad Aghia Gallini, więc zdjęcie zostało wykonane w Kalamaki bądź Kokinos Pirghos

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10156071392007551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera