Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

The best October in years

data_2024-10-18 20:44:54 2024-10-18 20:44:54

According to representatives of the tourism industry in Crete, this year's October in terms of the number of visitors to the island is the best in recent years. Unfortunately, we still have to wait a bit for specific statistical data. Hotel occupancy remains high and in some facilities fluctuates between 90 and 95%.
However, the season is coming to an end. According to estimates, 90% of hotels will be closed by the end of this month, and after November 17, all seasonal hotels in tourist areas will cease to operate. Only hotels located in the main cities of Crete and operating all year round will remain open until the beginning of the next tourist season.

The best October in years

Many people decide to fly in for vacation in October, because prices are significantly lower than in previous months. Unfortunately, as tourist agents emphasize, the cost of vacation is increased by the environmental fee, which currently amounts to €7/night for 4* hotels, and as much as €10 per night for 5* facilities. Next season, these fees will be even higher.

However, despite the large number of guests on the island, not everyone has reason to be happy. Local businessmen and small entrepreneurs associated with the tourist business do not hide their disappointment because, like last year, guests do not spend too much money on purchases in local shops, on services, or in taverns and restaurants. Unfortunately, the effects of the economic crisis are still felt, which forces many tourists to save money.

Gosia,  data_2024-10-18 20:44:54 2024-10-18 20:44:54
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
see other news from this month »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

2024-10-19 14:53:50

♥️♥️♥️

2024-10-19 19:18:57

Sezon turystyczny się kończy bo rozpoczyna sie zbiór oliwek. To już taka ich tradycja a raczej wybór.

 gość}
gość dodekanezowiec
2024-10-21 07:06:08

Kreta ma raczej pochmurną zimę

Cypr i płd. Hiszpania są bardziej  kierunkami całorocznymi bo mają słoneczniejsze zimy. Owszem, teraz się wiele zmienia - Turcja zrobiła ekspansję z turystyką zimą (ale ściana deszczu potrafi lać). Jak Kreta ma średnio 4 godziny słońca dziennie w grudniu czy styczniu to Cypr czy Andaluzja 6. Na 10 godzin dnia zimą.   

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/942344181273180

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera