Serwis wymaga plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej.
The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.
From Saturday, September 24 to Tuesday, September 27, the Heraklion Commune Festival "Days of Gastronomy" is taking place in Heraklion. The event, which was organized for the fourth time, is taking place in the Port of Venice. This festival has entered the calendar of important events in the city for good. It pursues one of the main goals of tourism policy, which is to make Heraklion a gastronomic destination. The organizers intend the capital of Crete to be a place where tourists, regardless of the season, can experience local hospitality and taste Cretan food products.
"Days of Gastronomy" present the competences of modern producers and local cooperatives and at the same time emphasize the variety and quality of Cretan products. During the Gastronomy Days, well-known and award-winning chefs also present original recipes based on local products.
As part of this festival, the municipality of Heraklion, in cooperation with the Region of Crete and the Port Authority of Heraklion, has also planned shows of Cretan music and the richness of local culture.
gość PiotrWie Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
gość PiotrWie My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
gość zecia Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
Komentarze
komentarz z
Będziemy
Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz
lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10158725940202551