Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

A dangerous find in a gorge

data_2022-08-04 20:59:01 2022-08-04 20:59:01

We have written a lot about fires in Crete recently. High temperature, wind and sun-dried vegetation favor the appearance of fire and its rapid spread. The above-average number of fires this year proves it best. Unfortunately, it sometimes happens that it is a person who puts his hand to fire. This is evidenced by a find that was made today in one of the Cretan gorges.

Gasoline bottle with firecracker

This morning, a plastic bottle filled with gasoline with an explosive attached to it was found in the spectacular Arvi Gorge in the municipality of Viannos in the south of Crete. It was estimated that it could explode at any moment, causing a fire in the area. This was considered an attempted arson and local authorities immediately raised an alarm. The search for the person who left this load in the ravine began. Unfortunately, there are no cameras in the area of this gorge, so the police will look for a needle in a haystack. The fire brigade, which is now on high alert and carrying out extensive patrols at various locations, was also informed about the incident.

Although there was no explosion and no fire this time, the event itself caused concern. Who and for what reason may be interested in starting a fire, in a place where tourists can potentially go? Arvi is a dangerous technical gorge that cannot be crossed without the right equipment. Spectacular waterfalls, descents and caves make it an attractive place for climbing and canyoning enthusiasts.

Gosia,  data_2022-08-04 20:59:01 2022-08-04 20:59:01
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
see other news from this month »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

2022-08-04 19:12:04

po prostu.......:( zanik mózgu ...

 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2022-08-04 20:55:35

Dana Gołowacz Nie śledzimy innych blogów nt. Krety, ale jak widać temat aktualny dla wszystkich. Podpalenia to częsta przyczyna

2022-08-04 19:32:43

CRETE - Kreta ostatnio Asia pisała na swoim blogu o podpaleniach ....przecież straty wynikające z pożarów są niewymierne ...nie rozumiem człowieka ..

 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2022-08-04 19:27:33

Dana Gołowacz Dla nas też niepojęte

1

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10158655938832551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera