Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

Samaria available along the entire length of the trail

data_2022-05-09 20:51:15 2022-05-09 20:51:15

From Tuesday, May 10, the longest and most popular gorge in Crete, the Samaria, will be open to visitors along its entire length. The full opening of the trail took place with a slight slippage, as the initial plans assumed that the entire route would be available from May 4.

At the same time, along with the availability of the entire route through Samaria, KTEL launched morning bus routes from Chania and Sougia to the Omalos / Xyloskalo plateau and evening return courses from Sougia and Chora Sfakion to Chania. The last bus from Sougia departs at 6:15 PM and from Chora Sfakion at 6:30 PM. In the event of delays on a ferry arriving from Agia Roumeli, these buses will always wait for the ferry passengers and only depart after all passengers have been picked up. The current bus schedule can be found at this link.

Opening of Samaria

It was possible to enter the Samaria gorge from May 1, but only the entrance from the Agia Roumeli side was open. The accessibility of the trail was also limited to the first two kilometers due to the high level of the stream flowing at the bottom of the gorge and unstable weather conditions.

At the same time, we would like to remind you that this year a more extensive price list of admission tickets to the gorge has been introduced. A new solution has also been introduced regarding the admission hours to the gorge. We wrote more about it in this news.

Gosia,  data_2022-05-09 20:51:15 2022-05-09 20:51:15
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
see other news from this month »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

2022-05-09 18:59:28

jeszcze tylko 2.5 miesiąca :)

1
2022-05-09 20:44:35

Super miejsce. Kto wybiera się na Kretę, to powinien mieć w planach ten wąwóz. Polecam

2
2022-05-10 03:53:02

Super jak ja byłam to był szlak zamkniety

1

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10158526280922551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera