Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

A memory of the Cretan summer

data_2021-12-09 18:18:59 2021-12-09 18:18:59

Cold and gloomy December days are the best time to remember the hot Cretan summer. Such memories allow you to recharge your life batteries, especially if the weather outside the window does not encourage you to leave the house. Today's video is a short but energetic timelapse shot on a beach in Paleochora in the south of Crete.

Gosia,  data_2021-12-09 18:18:59 2021-12-09 18:18:59
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
see other news from this month »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

2021-12-10 08:24:53

Kalim era kochani i dzięki za ten film i wróciły wspomnienia z tego miejsca <3 i upraszam się o kciuki,bo planuję powrót

 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2021-12-10 10:27:08

Dana Gołowacz Od razu robi się cieplej, prawda?

2021-12-10 14:52:57

CRETE - Kreta oczywiście ....to nic że sypie na biało od wczoraj

1
 gość}
gość PiotrWie
2021-12-10 21:08:22

Jeśli nie porobi się coś w Europie co spowoduje całkowitą blokadę granic to mamy nadzieję w tym roku odbić sobie lata 2020-21. Myślimy o pierwszym wyjeździe za trzy miesiące - w marcu, prawdopodobnie na Cypr lub na Sycylię - tam już będzie wiosna. Na maj mamy bilety do Aten i stamtąd pojedziemy na jakieś wyspy - albo na Cyklady albo na Sporady - Skopelos +Alonissos, Milos + Kimolos bądź Naxos - jeszcze się okaże. Na wrzesień jeszcze nie mamy decyzji - ale patrząc na ceny lotów na Kretę raczej wybierzemy inną wyspę - bilety w tym roku do Chanii póki są są dość hardkorowe - ponad dwa razy wyższe niż do Salonik, Aten czy na Mykonos ( oczywiście Mykonos to nie wyspa " z naszej bajki" ale w odległości kilku godzin promem  są bardzo ciekawe miejsca). I jeszcze jak się uda - na przełomie października i listopada któraś z Wysp Kanaryskich, np zaległa z 2020 La Gomera. Ale wszystko zależy prawdopodobnie od Omikrona.

Gosia | crete.pl
Gosia | crete.pl
2021-12-11 11:16:55

Piotrze, będziecie mieć zatem bardzo pracowity rok :)

My niestety na razie niczego nie planujemy. Od jakiegoś czasu życie rozdaje swoje karty, niekoniecznie te dobre.

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10158309459877551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera