Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.
Booking.com

Opening of the Samaria gorge - change of the rules of admission to sensitive areas

data_2021-08-17 21:03:24 2021-08-17 21:03:24

The Chania Forest Directorate today announced the change in the rules of access to national parks, nature areas and forests. Access bans will only apply at levels 4 and 5 of fire risk . This means that it will be possible to stay in sensitive areas when there is level three (yellow), the second (blue) and the first (green) on the daily threat map. Therefore, when going on a trip, for example to the Samaria Gorge, you should check the day before what level of fire risk is planned for the next day. For example, for tomorrow (August 18), this risk is set at level three, so you can plan a trip to the Samaria Gorge.

Samaria

Originally, the prohibition of entry to parks, nature and forest areas was to apply until Friday, August 20. However, this morning the rules for access to sensitive areas were changed and the Samaria Gorge was opened.

You can find a map of fire hazards on our website. It is permanently available in the main menu.

Fire hazard map Fire risk map for August 18, 2021. Grade 3 will be in effect throughout the island.

Gosia,  data_2021-08-17 21:03:24 2021-08-17 21:03:24
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
see other news from this month »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

2021-08-18 07:12:08

Klaudia Kopeć

2021-08-19 10:49:09

Mnie się udało przejść było zamknięte

 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2021-08-19 13:04:05

W niedzielę kiedy Samaria była jeszcze zamknięta dwie osoby, które weszły do wąwozu wyszły z niego z mandatami po tysiąc euro każdy. Raczej słabe wspomnienie.

2021-08-19 13:43:12

CRETE - Kreta miało być że mi się nie udało bo było zamknięte

 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2021-08-19 13:48:42

Ok

2021-08-19 14:29:11

Czy na jutrzejszy dzień i kolejne dni, poziom zagrożenia również pozwala na dostęp do terenów zagrożonych?

2021-08-19 15:18:39

Mateusz Drygas na jutro jest 3 stopień, więc można wejść. Mapy publikowane są z jednodniowym wyprzedzeniem:
https://www.civilprotection.gr/en/imerisios-hartis-provlepsis-kindynoy-pyrkagias-20082021

1
2021-08-19 15:57:51

Agnieszka Klimkiewicz dziękuję

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10158130480232551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera