Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

Evening sentimental meditations on Rethymno

data_2021-04-27 19:26:31 2021-04-27 19:26:31

Today, as part of somewhat sentimental evening thoughts about Crete, we would like to share with you a film from Rethymno prepared by Alex, one of youtube users. In this short clip you can see how the city is teeming with everyday life outside the tourist season. This lazy "buzz" is made up of single people with children spending their free time on the beach, residents walking along the port and the local promenade. Shots so different from what you can observe there in the peak of the holiday season. Time will show whether this year's holidays will even partially return to the old state.

It is certain, however, that soon tourists will return to the still empty beaches of Crete. It is obvious to everyone that the coming season will be far from normal after all. Nevertheless, the local authorities and owners of hotels and guesthouses hope that, compared to last year, the island will be visited by a much greater number of foreign guests.

Gosia i Piotrek,  data_2021-04-27 19:26:31 2021-04-27 19:26:31
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
see other news from this month »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Iwona Adamiec
2021-04-27 17:35:44

Wspaniałe miejsce ❤

Bogna Pap
2021-04-27 17:37:18

Nie moge sie doczekac, zeby tam wrocic

Magdalena Mróz
2021-04-27 17:48:13

Uwielbiam Retymno❤️

2
 Ana Komisarczyk
Ana Komisarczyk
2021-04-28 03:38:59

Magdalena Mróz ja tez

1
Robert Much
2021-04-27 18:28:07

Moje miejsce na ziemi

1
Małgorzata Lipiec
2021-04-27 18:47:41

Faktycznie jest różnica w porównaniu z sezonem turystycznym. Grecy żyją z turystów, ale takie chwile oddechu są też potrzebne

Kazomiera Sonta
2021-04-27 18:50:12

Piękna plaża

JC Izabela
2021-04-27 19:36:28

Kocham na zawsze

2
Magdalena Magdalena
2021-04-27 20:05:03

Rethymno❤️❤️❤️Piękne❤️

Wiedźma Wiedźmucha
2021-04-27 20:27:36

Polecam "historię pewnego miasta" Prevelakisa

Roman Michalak
2021-04-28 06:08:28

plażowa betonoza,wolę dzikie miejsca,ale jak kto woli

1
 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2021-04-28 09:45:34

Rethymno to przede wszystkim miasto, więc tym bardziej trzeba docenić że ma swoją całkiem dużą plażę. Dzikie miejsca Krety to zupełnie inny kierunek.

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10157924764832551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera