Najnowsze komentarze:
gość PiotrWie Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
Vai, zapraszam
gość PiotrWie My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
gość zecia Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
Komentarze
komentarz z
Pięknie ❤️
komentarz z
Piękne,ciche, spokojne... Plakias miało być we wrześniu
komentarz z
Sama przyjemność oglądać takie widoki, miło przenieść się tam chociaż wirtualne bo tęsknota jest wielka☹️
komentarz z
A czy wszędzie są jeżowce? Buty do wody niezbędne?
komentarz z
Sylwia, na szczęście nie.
To był nasz plan na maj tego roku - chcieliśmy wyjść z Aghia Gallini - iść wzdłuż tych plaż do Plakias - śpiąc tam gdzie są w pensjonatach, a gdzie by nie było na plażach - choć to rejon bardziej cywilizowany od Aserousii i chyba zawsze by się znalazł jakiś pensjonat.
komentarz z
Jeszcze 2 tygodnie:)
komentarz z
Olga Durbas I po powrocie 2 w kwarantannie
Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz
lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10157320298457551