Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

Remaining wreckage at Gramvousa Island

data_2020-05-22 20:41:59 2020-05-22 20:41:59

The passing years, and in particular every winter season, make the wreck located next to Gramvousa Island less and less like a ship. That it was formerly a vessel operating between ports located in the Mediterranean is evidenced by rust-eaten remains of the bow. Of all, the cargo carried by this once Greek merchant ship by the name of Dimitros P is definitely best preserved. In the video below you can easily see hundreds, if not thousands, of sacks of cement, which, laid in orderly layers, will litter the bottom of the former cargo hold.

The full history of this wreck can be found in our extensive description, which a few years ago we posted on our site: Dimitrios P. - history of the wreck from Gramvousa

Gosia i Piotrek,  data_2020-05-22 20:41:59 2020-05-22 20:41:59
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
see other news from this month »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Anna Synowiec-Rzemykowska
2020-05-22 19:03:53

Byliśmy tam na rejsie BALOS-GRAMVOUSA... przepiękna wyspa!❤

2
 Gosiak Kawalec
Gosiak Kawalec
2020-05-22 19:41:46

Anna Synowiec-Rzemykowska potwierdzam i polecam wszystkim

Patrycja Ostrowska
2020-05-22 19:11:50

Ojej pięknie ❤️❤️❤️

Patrycja Ostrowska
2020-05-22 19:12:10

Paulina Przemysław Jakubiak zobacz ❤️

 Paulina Przemysław Jakubiak
Paulina Przemysław Jakubiak
2020-05-22 21:59:23

Patrycja Ostrowska Cudeńko

Daniel Sekuła
2020-05-22 19:17:53

Coś pięknego ♥️

Marek Sikora
2020-05-22 19:25:23

2
Goo Raf Elert
2020-05-22 21:08:52

Snurkowaliśmy tam

1
Kasia Sowińska
2020-05-22 23:22:09

2
Aleksandra Cichoń-Szkudlarek
2020-05-23 07:37:36

Byliśmy w sierpniu 2019 wspaniały czas

Aleksandra Cichoń-Szkudlarek
2020-05-23 07:37:42

1
Katarzyna Bednarek
2020-05-24 02:15:49

Przeurocze miejsce byłam w 2011 polecam

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10157142832827551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera