Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

Deserted Heraklion

data_2020-04-23 19:57:19 2020-04-23 19:57:19

In recent weeks, snapshots of many cities scrolled through most news portals, whose streets are empty due to quarantine. Very similar images can also be seen in many Greek cities. It is no different in Heraklion. In the following video shared on youtube by Chamilakis Manolis you can see how the capital of Crete looks today. All taverns and food outlets as well as most shops are closed. There are single cars on the streets, and the pedestrian streets that were once vibrant with life are virtually empty. For us it is a very moving picture.

Piotrek,  data_2020-04-23 19:57:19 2020-04-23 19:57:19
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
see other news from this month »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Gosia Kinga Agata
2020-04-23 18:36:48

Nie mogę na to patrzeć

Aldona Gawińska
2020-04-23 18:52:53

Smutne☹

1
Monika Kucharska
2020-04-23 19:15:12

Jeszcze będzie pięknie♥️

 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2020-04-23 19:36:25

Oczywiście że będzie :)

Monika ER
2020-04-23 19:43:01

Opustoszałe centrum.... płakać się chce.... I jeszcze ta muzyka pogrzebowa :( wrócimy! tylko jeszcze nie wiemy kiedy.....

1
Agnieszka Frącz
2020-04-23 20:10:30

Aż nie do uwieżenia

Kamil Juszczyk
2020-04-23 20:20:45

Spokojnie bez paniki, w lipcu tam wpadamy Ekipą na mega imprezę do STAR BEACH

Piotr Piotrowski
2020-04-23 21:55:56

Byłem w ubieglym roku, urokliwe miejsce

2
Irena Zygmunt Pampuch
2020-04-24 08:52:04

 gość}
gość PiotrWie
2020-04-24 10:43:35

Nie da się ukryć że robi wrażenie. Ale jedno mnie zdziwiło - jak byliśmy w 2018 na przełomie marca i kwietnia to było sporo ludzi a fontanna nie działała - a dziś działa dla pustych ulic. Ciekawostka.

Kinga Lademann
2020-04-25 02:31:25

Chania...

1
Kinga Lademann
2020-04-25 02:34:02

I 2 tygodnie temu.
Boli...

1
Agnieszka Sosnowska
2020-04-25 09:43:15

Serce płacze

Janusz Pastucha
2020-04-25 17:59:17

Jeszce nie tak dawno przez te uliczki nie można było się przepchac smutne ale jeszcze będzie pięknie

 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2020-04-25 19:05:08

Janusz, tak tej myśli trzeba się trzymać.

 Janusz Pastucha
Janusz Pastucha
2020-04-25 20:18:23

CRETE - KretaKreta miałem lecieć 17.06 ale na razie przesunięto wylot będzie ok

1

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10157051390012551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera