Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

Independence Day celebrations in Greece

data_2019-03-25 19:39:48 2019-03-25 19:39:48

Today on the anniversary of events on March 25, 1821 , the Greeks celebrate Independence Day. 198 years ago, on the feast of the Annunciation of the Mother of God, one of the most important days of the Orthodox church, the Archbishop of Germanos blessed the white banner with the blue cross in the monastery of Agia Lavra. This symbolic gesture became the beginning of the revolution announced on that day, which was to lead to the creation of an independent Greece. After more than 400 years of continuous resistance to the Turkish occupation, hope for an independent state emerged among the Greeks. This chance was reinforced by the fact of the fall of the Ottoman Empire, which since 1453 since the fall of Constantinople, occupied the territory of present Greece.

Greek Independence Day

Only eight years of heavy fighting and Russian troops besieging the walls of Constantinople (current Istanbul) forced Sultan Mahmud II to sign the Treaty in Andrianople, which guaranteed the future independence of Greece. On August 30, 1832, another treaty was signed, which defined the political system and the future borders of Greece at that time.

Today, like every year of the day, the Greeks celebrated and took part in parades, which are usually organized in many places. In the movie above, you can see what the present-day parade in Heraklion looked like.
It is also worth knowing that the traditional Christmas dish of that day is cod fried in dough served with skordalia , i.e. a garlic paste of bread or potatoes. Traditionally, this dish was made of salted cod, which in this form was formerly also available in the depths of Greek land, where it was difficult to get raw fresh fish.

Cod fried in batter

Gosia i Piotrek,  data_2019-03-25 19:39:48 2019-03-25 19:39:48
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
see other news from this month »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10156103189032551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera