Serwis wymaga plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej.
The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.
On the group "Λευκά Όρη - Χανιά Κρήτης" operating within the framework of the FB, a graphic was placed, within which two photographs showing the same area of the White Mountains were put together. One of them was made on March 9, 2019, the other on the same day, but last year. Comparing these two photographs, it's easy to see how the two landscapes differ. Last year's irregular snow stretches this year have been replaced by a uniform snow cover.
About how much snow has fallen this year on Crete, let it also testify to the fact that in several places in Crete small snow avalanches have been recorded. Of course, these are not completely unknown phenomena in the mountainous regions of the island, but they do not happen very often. In the following video you can see how the landscape looks like after passing an avalanche in the area of the village of Kares.
gość PiotrWie Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
gość PiotrWie My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
gość zecia Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
Komentarze
Zgodnie z obserwacjami z ostatnich 10 lat - rok parzysty mało śniegu wiosną, nieparzysty - mnóstwo. Ciekawe jak będzie dalej?
Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz
lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10156073541387551