Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

Destruction and closed roads after heavy rainstorms

data_2018-11-17 19:58:00 2018-11-17 19:58:00

From yesterday evening, through Crete, very intense rainfall, which has already caused a lot of damage and difficulties on the roads. Firemen have hands full of work because they are called to flooded homes and companies in Heraklion, Rethymno and in many small towns. The night's intense rain also contributed to the creation of numerous landslides in the mountainous regions of the nomos of Chania. The road to the Omalos plateau is impassable. The problem with landslides also occurs in some parts of the Samaria Gorge.

Damage after rain The photo comes from the candiadoc.gr portal

In the Messara region, as reported by local portals, the situation is very bad. At three in the morning, intensive rain began in the central part of the Asterious mountains. Water flowing from the mountain slopes began flooding the plain of Messara, destroying roads and subterminating homes. In the Asterious mountain range, the roads between Kali Limenes - Odigitria and Lendas are cut off. Unfortunately, the intense rain also causes that the river beds, which have dried up in the summer, now fill up quickly with water. For this reason, at least 40 lambs sank in the gorge of Agiofarago in the riverbed.

Problems with heavy rainfall also occurred in the Lassithi region. In addition to impassable roads due to mud and landslides, a whirlwind appeared in the vicinity of Sitia this morning. It caused very serious damage to crops, mainly greenhouse. A similar phenomenon was also created at sea in the region of Rethymno. Fortunately, it was without any damage.

A whirlwind north of Rethymno The photo comes from the candiadoc.gr portal

Gosia,  data_2018-11-17 19:58:00 2018-11-17 19:58:00
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
see other news from this month »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Wieska Kedzierska
2018-11-17 19:38:56

Przykro mi z tego powodu. KRETENCZYCY są silni i dadzą radę. Powodzenia,trzymam kciuki

3
Agnieszka Kuchto
2018-11-17 23:38:33

Robert Koprowski ....

1
Ka Ha
2018-11-18 08:06:25

Emilia Pucek

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10155833981777551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera