Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

Kalathas beach without the Blue Flag

data_2018-09-18 19:42:11 2018-09-18 19:42:11

Another eight Greek beaches lost their right to use the Blue Flag distinction this year. On this infamous list was also one place found in Crete. According to the information provided by the Greek Society for Nature Conservation, it is Kalathas beach located on the Akrotiri peninsula in the region of Chania.

Kalathas Beach

For now, it is not known what were the detailed deficiencies found on this bathing site. More detailed information in this regard is to be published at a later date. In the press release provided by the Greek Society for Nature Conservation, only information was found that after carrying out unannounced inspections in these places, a number of deficiencies were found covering such aspects as: cleanliness, safety of bathers and protection of the coastal environment.

Kalathas Beach is a popular destination not only among tourists but also permanent residents of Chania. This is particularly evident at weekends, when the beach is filled with a lot of Greek families.

It is worth emphasizing here that the loss of the Blue Flag is not only the lack of the possibility of using this distinction until the end of this year, but also the withdrawal of the right to apply for it in 2019.

Piotrek,  data_2018-09-18 19:42:11 2018-09-18 19:42:11
Średnia: 5
Liczba ocen: 1
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
Kreta informacje 5 na 5 (0) liczba ocen 1
see other news from this month »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Grzegorz Bijok
2018-09-18 18:36:56

Bardzo radykalne. No ale dzięki temu turyści mają świadomość bezpieczeństwa i komfortu.

 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2018-09-18 20:13:22

Takie reguły gry. Na razie nie podano jednak za co odebrano wyróżnienie.

Kostas Katsourakis
2018-09-19 19:23:45

ta plaża to porażka od paru lat. dziwne, że w ogóle miała błękitną flagę.

 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2018-09-20 06:49:23

Skąd taka opinia?

 Kostas Katsourakis
Kostas Katsourakis
2018-09-20 08:04:13

z doświadczenia i korzystania z niej

 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2018-09-20 16:27:26

A możesz podać jakieś szczegóły? Byliśmy na niej kilka razy, a jej główną wadą którą zauważyliśmy było to że jest bardzo oblegana.

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10155699095307551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera