Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

Restrictions on access to hiking trails in the Heraklion region

data_2018-08-30 19:03:36 2018-08-30 19:03:36

Nomos Heraklion is another region of Crete, in which laws have been passed limiting the accessibility of some hiking routes during periods of high fire risk. In particular, the access ban is to concern forests and so-called sensitive areas. In the Heraklion region these are: Symi (Σύμης) in the municipality of Viannos, Rouvas - Zaros (Ρούβα-Ζαρού) in the municipalities of Fajstos and Gortyna , Juhta (Γιούχτα - Φουρνί) - Fourni in the municipality of Archanes - Asterousia, Keris (Κέρης) in the municipality of Malewizi.

Rouvas

In accordance with the adopted provisions, the decision to introduce an entry ban depends on the current forecast visible on the fire hazard map. Restrictions on the availability of routes are valid for 24 hours from 6.00 am on these days. This prohibition applies to both vehicle traffic and the entry of persons walking. Obviously, vehicles and those who supervise compliance with these regulations are excluded from these restrictions.

It is worth noting that unlike in the Chania region of Heraklion, slightly different fire hazard thresholds have been adopted that exclude hiking trails from tourist traffic. In August, admission to sensitive areas will be impossible in the case of forecasting the 3rd degree of threat, while in the remaining months the ban will apply to days with 4 and 5 fire risk levels.

Crete - fire hazard map

Municipalities in which these areas are located are obliged to set appropriate markings and installation of information boards. So let's look out for them by going to these areas of Crete. We also recommend checking current fire risk forecasts:
https://www.civilprotection.gr/el/daily-fire-prediction-map

We, for our part, have also launched a new subpage on our website, where you will have the current Crete fire risk map available. The forecast is updated at 20.
http://www.crete.pl/kreta-informacje-turystyczne/mapa-zagrozen-pozarowych.html

Gosia i Piotrek,  data_2018-08-30 19:03:36 2018-08-30 19:03:36
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
see other news from this month »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10155649840397551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera