Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

Cherries in syrup

Cherries in syrup

Components

  • 500 grams of cherries
  • 1 kg of sugar
  • 1 lemon

Βύσσινο γλυκό του κουταλιού

Recently, we wrote about Glyka tou koutaliou , fruit and vegetables in very sweet syrup. In Greece you can buy ready-made preserves, sometimes you can try them in the tavern. However, it is worth trying your hand and prepare your own jars with such delicacies. One of the more well-known and popular recipes is the one in which the bases are cherries.

Currently, they are still available for sale, so we strongly urge you to prepare these fruits in thick and sweet syrup. They will later be an excellent finish for desserts, an addition to granulated cheese, yoghurts or beverages.

The sugar content in the original recipe is considerable, so if you are afraid of this amount of sugar in sugar, you can of course add a bit less. When preparing a syrup, the task will be simplified by a confectionery thermometer, so it is worth to buy it.

1. We wash the cherries, we stone, and keep the seeds for later use. Then lay the fruit in layers in a deep pot, pour sugar on each layer and leave in a warm place for 4-5 hours.

2. After this time, pour a glass of water into the cherry. Pips are put into a gauze, we tie and put the package in a pot with cherries. We cook, mix all the time, collect the foam that arises. The cooking process should be quite fast and it is worth to measure the temperature of the syrup from time to time.

3. When it reaches about 115 degrees C, pour 1-2 tablespoons of lemon juice and cook for 3 minutes all the time removing the foam. When cooking, be careful that the syrup does not become too thick and that the sugar does not burn.

4. Fill previously prepared jars with cherries and fill with syrup so that the fruits are completely immersed in it. We tightly close.

Such prepared cherries can be stored at room temperature for many months.

Καλή όρεξη!

Cherries in syrup

Data publikacji:
Data modyfikacji:
Średnia: 5
Liczba ocen: 3
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
Kreta informacje 5 na 5 (0) liczba ocen 3
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Dana Gołowacz
2016-07-30 20:41:44

zrobiłam :) zanim przepis się pojawił :) na 4 kilo wiśni ,sok z 4 cytryn i 800 gr cukru ,smażylam 4 godziny ! pyszności ,najlepsze na świecie ! Sok z cytryny , zawiera pektyny, a te są naturalnym zagęstnikiem i możemy zmniejszać wtedy ilość cukru :)

1
CRETE - Kreta
2016-07-30 20:51:33

Super :) Nam robienie tych wiśni weszło już w krew, a bez nich ciężko by było w jesienne i zimowe miesiące.

Agnieszka Buczkowska
2016-07-30 22:08:04

KERASI TO NIE WISNIE TYLKO CZERESNIE ...TAK BARDZO DOBRE ZNAM TO BO TU JE CZESTO JEM I ZNAM TO DOBRZE PODAJE PO OBIEDZIE Z GRECKIM JOGURTEM NA DESER JAK MAM GOSCI SZYPKIE I SMACZNE .

 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2016-07-31 06:46:10

W takim razie jak będą wiśnie? Pod nazwą kerasi widzieliśmy i jedno i drugie...

 Mirosław Kozłowski
Mirosław Kozłowski
2016-07-31 17:32:44

CRETE - Kreta visino

 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2016-07-31 19:15:13

Mirosław Kozłowski Dzięki!

Katarzyna Ledzion
2017-08-15 07:10:17

Pyszne z lodami

1
 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2017-08-15 08:52:57

Tak i z jogurtem lub serkiem :)

Joanna Janik
2017-08-15 11:02:30

pyszności, ja już tęsknię za nimi ;)

1

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10153074383497551,10153769377582551,10154763672822551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Inne strony tej kategorii

Tangerine marmalade

Tangerine marmalade

For us, mandarin marmalade is the essence of sun and holidays. This is one of the tastiest and most aromatic citrus marmalades. The condensed taste of citrus flavored with a solid portion of sugar makes an ordinary sandwich with such marmalade unique and for a moment resembles southern flavors.

Vasilopita - Greek New Year's cake

Vasilopita - Greek New Year's cake

Vasilopita is one of the most characteristic pastries prepared in Greece especially for the New Year. Depending on the region, you can meet many different rules that exist under the same name. Some of these cakes are reminiscent of a sweet challah and others are the basis for preparing a filo pastry, which is wrapped with the addition of sweet or spicy filling. Below you will find a recipe for a traditional vasilopita in the form of a biscuit dough.

Melomakarona - Christmas cookies with a spicy note

Melomakarona - Christmas cookies with a spicy note

Melomakarona is a fragile cookie enchanting with a delicate orange-spicy note. After baking, they are dipped in sweet honey-cinnamon syrup and sprinkled with nuts. If you are missing Greek flavors on holidays, add a delicious melomakarona to traditional Polish sweets.

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
 mój plan na to lato to powrót do Plakias
 Nagranie wideo na miejscu zdarzenia https://foggingnews.me/Bavgywyhabb
 Nas też to czeka, a na Kretę to trzeba będzie pewnie jeździć z wodą własną.

Ciekawe miejsca na Krecie

CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera