Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

Spanakorizo

spanakorizo

Components

  • 750g of fresh chopped spinach
  • 1 large chopped onion
  • chopped bunch of dill
  • chopped bunch of parsley
  • lemon juice
  • salt
  • pepper
  • a glass of rice
  • olive oil

σπανακόρυζο

Spanakorizo ​​is a very classic vegetarian dish of Greek cuisine. Rice combined with spinach and lemon juice is a simple and healthy dish, which is worth preparing when fresh spinach is available. It can be served as an appetizer or an independent dish. Spanakorizo ​​is also worth sprinkling with crumbled feta cheese.

Some spanakorizo ​​ingredients enrich by adding 1-2 cloves of garlic, but this is not necessary. In our opinion, the dish without the addition tastes even better. You can also add chopped tomatoes to the classic composition, but of course it's worth to prepare this dish in the most basic version.

The taste of spanakorizo ​​should be quite sour, but in our opinion the amount of lemon juice is better suited to your taste.

1. After thorough washing, chop the spinach. Warm up the oil in a frying pan and put onions. We cook it for glazing, then add spinach, pour about half a glass of water, cover and stew for about 10 minutes.

2. After this time, add rice, pour about 2.5 glasses of water, add salt, pepper and cook for another 15 minutes. At the end, season with lemon juice.

3. If this dish is to be independent, after covering it on a plate, you can sprinkle it with crushed feta cheese.

Καλή όρεξη!

spanakorizo

Data publikacji:
Data modyfikacji:
Średnia: 4.5
Liczba ocen: 1
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
Kreta informacje 4.5 na 5 (0) liczba ocen 1
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Jacek Odoszewski
2015-07-05 21:03:59

...mniamm...:-)

1
 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2015-07-06 04:35:58

Tak, to jest na serio dobre.

Anna Smętek
2015-07-06 15:49:18

Na upalne dni! Koniecznie z serem feta,doskonale podnosi walory smakowe tego dania! Pozdrawiam!☺

1
Paulina Blaszka
2015-07-07 16:56:58

Pyszne ;)

1
Anna Evelyn
2017-09-13 21:08:54

Nie jadłam z cytryna , zawsze daje czosnek ...

1
Gisele Sisco Criscuolo
2017-09-14 06:16:26

Ma Grand Mère nous le faisait et ma Maman aussi

1
Lubica Fafráková
2017-09-14 11:41:15

Je vynikajúca

1

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10153009279632551,10154831720727551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Inne strony tej kategorii

Tomatokeftedes - tomato pancakes

Tomatokeftedes - tomato pancakes

Vegetable pancakes are a specialty of Greek cuisine. The multitude of vegetables available at any time of the year provokes even the ingenious use of them. Tomatokeftedes, or tomato pies, is the recipe that proves this theory. This dish is popular on the Cyclades and in the traditional cuisine of Syros, Andros, Tinos or Santorini. The most characteristic taste of tomatokeftedes is reached by the inhabitants of the latter island due to the specific taste of small tomatoes growing there.

The richer version of briam

The richer version of briam

Depending on the region, its preparation and components differ slightly. That is why today we provide a recipe for a slightly more complex version of this delicious vegetable casserole. You will need a little more ingredients to make it, which will be layered in different layers

Okra in tomatoes

Okra in tomatoes

The popular vegetable in Crete is okra, which can often be found in local greengrocers. This very healthy and low-calorie vegetable is unfortunately virtually unheard of in Poland. If you would like to try it, it's worth doing it while in Crete. Just look for one of the local taverns, which serves dishes prepared on the basis of okra. Of course, you can also prepare it yourself, for example based on the following recipe.

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
 mój plan na to lato to powrót do Plakias
 Nagranie wideo na miejscu zdarzenia https://foggingnews.me/Bavgywyhabb
 Nas też to czeka, a na Kretę to trzeba będzie pewnie jeździć z wodą własną.

Ciekawe miejsca na Krecie

CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera