Kreta Reiseführer

Die beste polnische Website, die der griechischen Insel Kreta und zu einem kleinen Teil des kontinentalen Griechenlands gewidmet ist. Sie finden nützliche Informationen zum Besuch von Kreta , die über das Angebot optionaler Touren hinausgehen. Auf der Website finden Sie auch Beschreibungen der interessantesten Orte, die wir besuchten, als wir diese größte griechische Insel besuchten. Der Inhalt ergänzt die aktuellen Nachrichten, Fotos und Rezepte der griechischen Küche.

Rekordwarmer Winter in Griechenland

data_2024-03-03 20:08:52 2024-03-03 20:08:52

Vorläufige Daten aus dem europäischen Copernicus-Programm deuten darauf hin, dass der Winter 2023/24 der wärmste seit Beginn der Aufzeichnungen in Griechenland war. Wichtig ist, dass dieser Winter nicht nur durch überdurchschnittliche Durchschnittstemperaturen, sondern vor allem durch sehr lange Hochtemperaturperioden gekennzeichnet war. Leider deutet vieles darauf hin, dass sich der Trend steigender Temperaturen in den kommenden Jahren fortsetzen wird. Seit 1960 ist die durchschnittliche Wintertemperatur in Griechenland um 1,8 °C gestiegen.

Sonnenschirm auf Kreta

Weiter unten im Artikel sehen Sie eine Grafik der durchschnittlichen Winterhöchsttemperatur in Griechenland seit 1960. Die Messungen betrafen drei Monate: Dezember, Januar und Februar. Beachtenswert ist die Tatsache, dass in den letzten 10 Jahren bis zu 6 Winter zu den 10 wärmsten in Griechenland gehörten. Der bisherige Rekordwert, der nun entthront wurde, wurde zum Jahreswechsel 2015/16 gemessen.

Durchschnittlich höchste Temperaturen in Griechenland im Winter Durchschnittlich höchste Temperaturen in Griechenland im Winter – Quelle: www.haniotika-nea.gr

Gosia i Piotrek,  data_2024-03-03 20:08:52 2024-03-03 20:08:52
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
Weitere Nachrichten von diesem Monat »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

2024-03-03 22:44:54

Witam Państwa, w nowym roku pragnę poinformować, że skorzystałem z pomocy finansowej banku BNP Paribas, francuskiego banku, który we współpracy z Banco Pichincha z Ekwadoru jest bardzo poważnym, uczciwym i bardzo rzetelnym bankiem Bank. . . Sugeruję abyś i Ty przyszedł i skorzystał z tej oferty finansowej. Jeśli naprawdę jesteś zainteresowany tą ofertą finansową, powinieneś spróbować wysłać swój numer WhatsApp, abym mógł połączyć Cię z dyrektorem generalnym banku lub napisać do dyrektora generalnego banku na jego WhatsApp +22990828315. Bardzo dziękuję. Za zrozumienie, niech dobry Pan błogosławi.

2024-03-04 17:50:06

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/792290746278525

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera