Kreta Reiseführer

Die beste polnische Website, die der griechischen Insel Kreta und zu einem kleinen Teil des kontinentalen Griechenlands gewidmet ist. Sie finden nützliche Informationen zum Besuch von Kreta , die über das Angebot optionaler Touren hinausgehen. Auf der Website finden Sie auch Beschreibungen der interessantesten Orte, die wir besuchten, als wir diese größte griechische Insel besuchten. Der Inhalt ergänzt die aktuellen Nachrichten, Fotos und Rezepte der griechischen Küche.

Rezepte für Weihnachtsplätzchen

data_2020-12-13 20:00:41 2020-12-13 20:00:41

Weihnachten steht vor der Tür. Dies ist also ein guter Zeitpunkt, um sich an die Rezepte für die beliebtesten Kekse zu erinnern, die zu dieser Zeit auf griechischen Tischen erscheinen. Dies sind wahnsinnig orangefarbene Koulourakia , Nuss-Honig- Melomakarona mit einer würzigen Note und charakteristische Butterkekse, die mit Puderzucker- Kourabiaden bestreut sind . Jeder von ihnen ist sehr lecker und es fällt uns persönlich schwer, einen Favoriten zu nennen. Wenn Sie genug Zeit haben, können Sie das Weihnachtsmenü mit griechischen Aromen aufpeppen. Diese Cookies können sehr lange aufbewahrt werden, es sei denn, Sie essen sie zuerst.

Rezepte für Weihnachtsplätzchen

Das Rezept für Koulourakia
  • Rezept für Melomakarona
  • Rezept für Kourabiades
  • Gosia,  data_2020-12-13 20:00:41 2020-12-13 20:00:41
    Średnia: 0
    Liczba ocen: 0
    • 0.5
    • 1.0
    • 1.5
    • 2.0
    • 2.5
    • 3.0
    • 3.5
    • 4.0
    • 4.5
    • 5.0
     
     
    Oceniłeś na:
     
    Weitere Nachrichten von diesem Monat »
    Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
    Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

    Komentarze

    Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

    lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
    https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10157610345692551

    Nazwa użytkownika:

    Adres e-mail:

    Tytuł:

    Treść:

    Przepisz kod z obrazka:
    Kod obrazka

    Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
    Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

    Zapisz komentarz
    Zapisz komentarz

    Polecamy:

    Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

    Najnowsze komentarze:

    gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
     Vai, zapraszam
    gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
     
     
     
    gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
    CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
    ukryj
    Zapisz się do
    Newslettera