Serwis wymaga plików cookies do prawidłowego działania strony. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dla plików cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmieniać w przeglądarce internetowej.
Die beste polnische Website, die der griechischen Insel Kreta und zu einem kleinen Teil des kontinentalen Griechenlands gewidmet ist. Sie finden nützliche Informationen zum Besuch von Kreta , die über das Angebot optionaler Touren hinausgehen. Auf der Website finden Sie auch Beschreibungen der interessantesten Orte, die wir besuchten, als wir diese größte griechische Insel besuchten. Der Inhalt ergänzt die aktuellen Nachrichten, Fotos und Rezepte der griechischen Küche.
Anlässlich des Europäischen Weintourismus , am Sonntag, den 10. November, werden einige Weinberge Kretas wieder für Besucher geöffnet. Alle, die diese Weingüter an diesem Tag besuchen, haben die Möglichkeit, mehr über die Herstellung der dort hergestellten Weine und deren Geschichte zu erfahren. Selbstverständlich können Sie an diesem Tag auch auf die Möglichkeit der Verkostung einzelner Getränke sowie auf die Möglichkeit zählen, diese zu sehr attraktiven Preisen zu kaufen.
Die Liste der an dieser Veranstaltung teilnehmenden Weingüter finden Sie unten:
Einen detaillierten Zeitplan, Öffnungszeiten und eine Beschreibung der Veranstaltung finden Sie auf der offiziellen Website von Wines of Crete ( www.winesofcrete.gr) .
gość PiotrWie Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
gość PiotrWie My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
gość zecia Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
Komentarze
komentarz z
Monika Raszkiewicz wines of Crete
komentarz z
Boże pomiłuj...znowu?
komentarz z
Znowu?
komentarz z
CRETE - Kreta tak...znowu
komentarz z
Rafał Dudek bóg, jaki bóg?
komentarz z
Anna Koper tak czuję, że Dionizos...mam nadzieję że nie obrażam twojego
komentarz z
Rafał Dudek absolutnie mnie nie obrażasz
komentarz z
Anna Koper wprowadzam jednak lekki duopol w mojej gĺowie, bo jeszcze Latający Potwór Spagetti...ale z Dionizosem się dogadują, a ja mam spokój
komentarz z
Rafał Dudek haha też jestem za FSM
komentarz z
chodzi w durszlaku?
komentarz z
Po Pl LPS, oczywiście
komentarz z
chyba nas zbanują zaraz
komentarz z
Byliśmy w lipcu w Anoskeli :) było super!
komentarz z
KURNA! Żałuję, że mnie teraz tam nie ma...
komentarz z
nie żałuj tylko bądź
komentarz z
Rafał Dudek ale jak?masz dostęp do ofert domów bez pośredników?
komentarz z
tu jestem to sumie mam, ale po co kupować?
komentarz z
Rafał Dudek po co kupować? a co można jeszcze zrobić, żeby żyć i się tym życiem cieszyć, i oczywiście zarobić?
Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz
lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10156591384262551