Kreta Reiseführer

Die beste polnische Website, die der griechischen Insel Kreta und zu einem kleinen Teil des kontinentalen Griechenlands gewidmet ist. Sie finden nützliche Informationen zum Besuch von Kreta , die über das Angebot optionaler Touren hinausgehen. Auf der Website finden Sie auch Beschreibungen der interessantesten Orte, die wir besuchten, als wir diese größte griechische Insel besuchten. Der Inhalt ergänzt die aktuellen Nachrichten, Fotos und Rezepte der griechischen Küche.

Palmenstrand von Preveli

data_2019-08-17 18:06:22 2019-08-17 18:06:22

Der Strand von Preveli ist einer der wenigen Strände auf Kreta, an denen Sie einen natürlich wachsenden Palmenhain in der Nähe der Küste sehen können. Kein Wunder also, dass dieser Ort bei Touristen sehr beliebt ist, umso mehr, als der Fluss, der ihn durchfließt, das außergewöhnliche malerische Aussehen dieses Strandes hinzufügt. Wir laden Sie ein, sich einen Kurzfilm von diesem Ort anzusehen, der von Giannis Psaroudakis vorbereitet wurde. Der Film ist umso sehenswerter, als er den weniger populären Zugang nach Preveli vom Strand von Dionyssos aus zeigt.

Gosia i Piotrek,  data_2019-08-17 18:06:22 2019-08-17 18:06:22
Średnia: 5
Liczba ocen: 1
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
Kreta informacje 5 na 5 (0) liczba ocen 1
Weitere Nachrichten von diesem Monat »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

Aleksandra Cichoń-Szkudlarek
2019-08-17 19:04:46

1
Pola Pola
2019-08-17 19:08:06

Cudowna

1
Andrzej Nadolski
2019-08-17 23:25:17

Plaża super, choć woda trochę zimna

1
Ewa Sz
2019-08-18 05:33:08

Niezwykle miejsce ❤️

1
Anne Passera
2019-08-18 07:44:19

Belle plage entourée de palmiers

1
Monika Arek Bukowscy
2019-08-18 07:58:57

1
Monika Arek Bukowscy
2019-08-18 08:01:30

Piękne miejsce

1
Agnieszka Wencel
2019-08-18 10:25:17

Połączenie gór z morzem zawsze mnie rozbraja.Cudnie

 Monika Arek Bukowscy
Monika Arek Bukowscy
2019-08-18 12:06:46

Połączenie gór morza i rzeczki

1
 Agnieszka Wencel
Agnieszka Wencel
2019-08-18 12:22:30

I jeszcze widziałam w Turcji do tego wodospady prawdziwy Eden

1
Irena Zygmunt Pampuch
2019-08-18 13:19:29

 gość}
gość PiotrWie
2019-08-18 21:38:28

Polecam wszystkim zabrać ze sobą buty do wody - a najlepiej mały plecak i też buty turystyczne i pójść jak najwyżej wzdłuż strumienia w górę - najbardziej zdeterminowani będą w stanie dotrzeć do mostu weneckiego - bądź odwrotnie - zacząć od mostu weneckiego w dół co jest namiastką canyoningu nie wymagającą sprzętu i jakiś specjalnych umiejętności.

Malwina Kruś
2019-09-06 15:45:52

Czy ktoś wie jak wysoko było od parkingu na plażę? :)

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/10156408348392551

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera