Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

Easter travels

data_2025-04-14 20:20:36 2025-04-14 20:20:36

This year's Orthodox Easter falls on the same date as the Catholic Easter. The most popular destinations for Greeks and many tourists from other countries during this period are Crete. Increased traffic is visible primarily at the airports. The occupancy rate of flights from Athens and Thessaloniki to Heraklion and Chania ranges from 75 to even 95%, and this applies to both domestic and international flights. Both Greeks who go to their hometowns for the holidays or choose Crete for a short break, as well as foreign tourists who want to spend the holidays on the island, travel.

The photo shows a view from a plane taking off from Heraklion airport.
The data shows that the post-holiday returns are planned from April 23 to 26.
The photo shows a view from a plane taking off from Heraklion airport.

Other places that are most popular among Greeks during this pre-holiday period are Rhodes, the Cyclades, including the gradually returning Santorini, as well as Corfu, Kos and Chios. Those who decide to travel abroad most often choose large cities such as Paris, Barcelona, Amsterdam, Lisbon. Malta, Dubrovnik, Sofia, Ljubljana and Izmir are also becoming increasingly popular.

The peak moment of air traffic is expected next Thursday, when the first serious delays are expected. On that day, a large part of the residents of Athens and Thessaloniki will begin their Easter travels. According to the data, post-holiday returns are planned from April 23 to 26.

Gosia,  data_2025-04-14 20:20:36 2025-04-14 20:20:36
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
see other news from this month »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

2025-04-14 18:57:33

1
 gość}
gość PiotrWie
2025-04-15 20:45:50

My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.

 gość}
gość PiotrWie
2025-04-17 20:49:45

Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/1073755971465333

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera