Crete tourist guide

The best Polish website dedicated to the Greek island Crete and to a small extent of continental Greece. You will find useful information related to visiting Crete that goes beyond the offer of optional tours. On the website you will also find descriptions of the most interesting places that we visited by visiting this largest Greek island. The content complements the current news, photographs and recipes of Greek cuisine.

Opening of the road through the Kotsifou gorge

data_2025-03-31 18:22:09 2025-03-31 18:22:09

Today, good news for those planning to spend their holidays this year in the south of Crete in the Plakias region in the Rethymno prefecture. A few days ago, the road leading through Kotsifou was opened. This road remained closed for over a year, after a massive landslide on March 13, 2024, which completely destroyed it. After preliminary assessments and studies of the condition of the slopes, a plan was developed to secure the walls of the gorge. In recent months, work has been carried out to secure the slopes, remove loose rocks and repair the road. Although minor finishing works are still being carried out here, they do not impede car traffic.

Kotsifou Gorge
New road through the Kotsifou gorge (photo source: https://rethnea.gr/ )

The opening of the Kotsifou Gorge was awaited primarily by local residents, for whom the closure of this road was a major obstacle to travel to the northern coast of Crete, as it meant having to take a longer route through the Kourtaliotiko Gorge.

Also for tourists who come to the area of Plakias and its surroundings in the summer, the closure of the passage through Kotsifou was a significant inconvenience and the need to take a longer detour.

Unfortunately, last Sunday afternoon, an accident occurred on the road in the Kotsifou gorge. A 50-year-old driver driving from Plakias to Rethymno, for an unexplained reason, drove into the opposite lane, as a result of which the car overturned and then came to rest on the slope of the gorge. The driver was initially taken to the hospital in Rethymno, but due to the seriousness of his condition, he was transported to the hospital in Chania.

Gosia,  data_2025-03-31 18:22:09 2025-03-31 18:22:09
Średnia: 0
Liczba ocen: 0
  • 0.5
  • 1.0
  • 1.5
  • 2.0
  • 2.5
  • 3.0
  • 3.5
  • 4.0
  • 4.5
  • 5.0
 
 
Oceniłeś na:
 
see other news from this month »
Wszystkie treści i zdjęcia występujące w serwisie są naszą własnością.
Wykorzystanie ich w dowolnej formie wymaga pisemnej zgody autorów.

Komentarze

2025-03-31 16:40:39

Nagranie wideo na miejscu zdarzenia

https://foggingnews.me/Bavgywyhabb

2025-03-31 17:00:24

mój plan na to lato to powrót do Plakias

3
 CRETE - Kreta
CRETE - Kreta
2025-03-31 17:12:53

Dana super :)

Wypełnij poniższy formularz aby dodać komentarz

lub kliknij w poniższy link aby skorzystać z możliwosci komentowania przez facebooka:
https://www.facebook.com/crete.poland/posts/1062170245957239

Nazwa użytkownika:

Adres e-mail:

Tytuł:

Treść:

Przepisz kod z obrazka:
Kod obrazka

Wpisanie prawidowego kodu oznacza zgodę na przetwarzanie danych w celu wyświetlania komentarza.
Kontakt Administratorem Danych Osobowych zgromadzonych na stronie możliwy jest pod adresem mailowym [email protected]

Zapisz komentarz
Zapisz komentarz

Polecamy:

Oliwa i kosmetyki organiczne Olivaloe

Najnowsze komentarze:

gość PiotrWie  Wczoraj zaczęło przybywać ludzi na wyspie, dziś ( czwartek) przybyło wyraźnie więcej - przyjechali Grecy na święta. Zobaczymy na jak długo.
 Vai, zapraszam
gość PiotrWie  My lecieliśmy ( co prawda 10 kwietnia, więc 9 dni przed Wielkanocą ) z Aten na Paros i w samolocie było zdecydowanie poniżej połowy miejsc zajęte. Na dzień dzisiejszy jest bardzo mało ludzi - co nas bardzo cieszy. Ponieważ planujemy pozostać na Cykladach do 4 czerwca zobaczymy kiedy ilość turystów zacznie narastać.
 
 
 
gość zecia  Moussaka to greckie danie, które zawsze mnie urzeka swoim smakiem. Robię ją z bakłażanem, mieloną wołowiną, ziemniakami i kremowym beszamelem. Bakłażana smażę na oliwie, mięso doprawiam cynamonem i pomidorami – aromat roznosi się po kuchni. Układam warstwy i zapiekam, aż wierzch jest złocisty – wygląda jak z obrazka. Dla nas wrzucam odrobinę ostrej papryki – polski sznyt dla wyrazistości. (...)
CRETE Copyright © 2009-25 Linki | Kontakt | Polityka prywatności | Kontakt | Newsletter
ukryj
Zapisz się do
Newslettera